Herfstcursus Wildplukken & Koken

Ontdek de wilde schatten van de herfst

Meer dan 200 cursisten
doen al mee aan de Herfstcursus

Meer dan 20 eetbare planten en recepten
ontdek je in deze cursus

Meer dan 60 lessen
door docenten Linda en Marin

De verborgen vruchten van de herfst.

Ervaar de magie van de herfst met onze Herfst-kruidencursus! Deze tijd van het jaar nodigt ons uit om te vertragen, naar binnen te keren en ons voor te bereiden op de winter. Terwijl de natuur zich terugtrekt, biedt ze ons juist nu haar krachtigste schatten: noten, vruchten, zaden en paddenstoelen. Samen gaan we op ontdekkingstocht in de natuur om deze verborgen rijkdommen te leren kennen en verwerken.

Laat je opnieuw verwonderen door de herfst en haar verborgen schatten, en ontdek hoe wilde voeding en kruiden jouw welzijn kunnen versterken. Doe mee en leef in harmonie met de seizoenen!

Ontmoet de docenten

Linda

Linda Schaap is een ervaren vegan chef, bekend om haar gezonde en creatieve gerechten op retraites en festivals. Met haar achtergrond in holistische voedingsleer en haar passie voor natuurlijke gezondheid, ontdekte ze al snel de kracht van wilde, lokale ingrediënten. Deze hebben haar de afgelopen zeven jaar gegrepen en geïnspireerd.

Ze geeft in deze jaarcursus voor het eerst een kijkje in haar recepten met krachtige, wilde ingrediënten van ieder seizoen.

Laat je inspireren door Linda’s verrassende recepten en ontdek de magie van wilde voeding!

Marin

Marin Leus is al acht jaar wildplukgids en heeft meer dan 1000 mensen de wonderen van de natuur laten ontdekken. Sinds 2020 runt ze de Wilde School, waar inmiddels meer dan 1500 cursisten van Marin leren hoe rijk de natuur is.

Haar kennis heeft ze opgebouwd door zelfstudie, een Permacultuur-opleiding, een tweejarige opleiding in geneeskrachtige kruiden en verschillende gespecialiseerde cursussen.

Van het vullen van haar voorraadkast met zelfgemaakte sausen, gedroogd fruit en soep, tot het creëren van eigen thee, tincturen, deodorant en zelfs schoenen, natuurlijk leven is een groot onderdeel van haar leven.

In deze unieke jaarcursus neemt Marin je mee op een reis door de seizoenen. Elke week leer je wat de natuur te bieden heeft, hoe je deze overvloed kunt oogsten, en ontdek je de geneeskracht van de oogst. Daarnaast zal ze je laten zien wat de wisseling van de seizoenen voor je persoonlijke leven kan betekenen.

Wat gaan we oogsten en maken in de herfst?

Waar de zomer draait om overvloed en (com)passie, zien wij de herfst als het seizoen van verborgen schatten. De natuur schakelt over van zomerse weelde naar voedzame, verzadigde voeding vol vezels, gezonde vetten en vitamines. Precies wat ons lichaam nodig heeft om energie om te zetten in warmte en weerstand, zodat we sterk de winter in gaan.

De herfst biedt een rijkdom aan wilde noten, zaden, bessen en paddenstoelen – boordevol essentiële vitaminen en mineralen die ons immuunsysteem versterken. In onze Herfst-kruidencursus leren we hoe deze wilde voeding ons kan helpen met een lichte detox, en hoe bepaalde kruiden je immuunsysteem ondersteunen voor de koude dagen.

De paddenstoelen zijn rijk aan vitamine D, terwijl noten en zaden meer energie geven dan de lichtere voorjaarsgroenten. Deze schatten uit de natuur zijn niet alleen voedzaam, maar ook heerlijk in comfortfood zoals: Paardenbloemwortel, Pompoenstamppot, Rozenbottel Za’atar, Kastanjebrownies en Eikelbonbonnetjes.

Laat je verrassen door de kracht en smaak van de herfst en ontdek hoe deze voedingsmiddelen je lichaam optimaal ondersteunen!

De planten die je gaat ontdekken

  • Brandnetels + zaden
  • Weegbree zaden
  • Paardenbloemwortel
  • Teunisbloemwortel
  • Rozenbottels
  • Hazelnoten
  • Tamme kastanjes
  • Paardenkastanje
  • Eikeltjes
  • Meer dan 10 soorten wilde kruiden
  • Valeriaanwortel
  • Nagelkruidwortel
  • Sparrennaalden
  • Paddenstoelen: boleten, sponszwam, grote parasolzwam, judasoor, chaga, elfenbankjes
  • & meer…

De gerechten en producten die je gaat maken

  • Paardenbloemwortel bonbons
  • Verwarmende wilde smoothie
  • Teunisbloemwortel fermenteren
  • Za’atar met rozenbottel en brandnetelzaad
  • ‘Nutella’ van paardenbloemwortel & wilde hazelnoten
  • Kastanje pompoen brownies met geroosterde hazelnoten
  • Paardenbloemwortel Pompoen Stampot
  • Tamme kastanje crème bonbons
  • Wilde paddenstoelen risotto met eikeltjes parmezaan
  • Sparren limonade
  • Wilde chocolade herfsttaart

Producten

  • Paardenkastanje zeep
  • Verven met herfstplanten
  • Paardenbloemwortel tinctuur
  • Wilde vitamine C pillen
  • & meer…

De Herfstkruidencursus

97.00

  • Leer in meer dan 60 lessen welke verborgen schatten je in de herfst kunt oogsten,
  • In uitgebreide teksten, ondersteunt door foto’s en video’s: leer je meer dan 20 eetbare planten, struiken en bomen (her)kennen en zo’n 20 bijzondere plantaardige recepten maken,
  • Bijvoorbeeld; paardenkastanje zeep, wilde vitamine C pillen en paardenbloemwortel tinctuur en meer…
  • Iedere week leer je jouw unieke gezondheid beter kennen door te leren over de weerstand versterkende wilde planten en kruiden van het Herfstseizoen,
  • Verbinden met de seizoenen en dieper ervaren wat deze met je doen
  • De seizoenscursussen – zoals de herfstcursus – nodigen je uit om echt te verbinden met de energie van dit seizoen,
Categorie:

Wil je leren wat alle seizoenen je te bieden hebben?

Korting

Jaarcursus Wildplukken & Koken

Oorspronkelijke prijs was: €388.00.Huidige prijs is: €297.00.

We raden aan om de cursus het hele jaar te volgen: zo kun je de seizoenen echt een jaar lang meemaken. Door met ons door de seizoenen te ‘wandelen’ wordt oogsten en koken uit de natuur een gewoonte.
52 weken lang krijg je élke week een inspirerende les over koken met wilde planten, je verbinden met het seizoen of informatie over wat er op dat moment te oogsten valt.

  • Leren wat je in elk seizoen kunt oogsten
  • Zo’n 80 eetbare planten, struiken en bomen (her)kennen
  • Zo’n 80 bijzondere plantaardige recepten in tekst of video
  • Het zelf maken van verschillende ‘medicijnen’
  • Elke week gratis oogsten uit de natuur
  • Verbinden met de seizoenen en dieper ervaren wat deze met je doen
  • Elk jaar nieuwe informatie, foto’s en video’s. Zodat de cursus blijft vernieuwen

In plaats van 4x €97,- (€388,-) betaal je voor de jaarcursus maar €297,-

Ook kun je in 3 termijnen betalen. Sluit je je aan bij de +800 cursisten?

Categorieën: ,

Veelgestelde vragen – Herfstkruidencursus

Wanneer kan ik met de cursus beginnen?

Na aanschaf heb je direct je inloggegevens in de mail, zo kun je op elk moment beginnen. Het hele seizoen staat voor je open. Zo kun je dus ook bijvoorbeeld midden in een seizoen beginnen. De cursus is echt een naslagwerk, daarom blijft ‘ie zo lang toegankelijk als dat de Wilde School bestaat.

Hoe werkt de cursus?

Na aanmelding kun je inloggen op het online platform van de Wilde School. Hier vind je een online leeromgeving, waar elke week lessen van Linda of Marin voor je klaarstaat. De lessen zijn voornamelijk teksten, foto’s, een quiz en af en toe video.
Elke week ontvang je een mailtje als er een nieuwe week voor je klaarstaat.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, de jaarcursus kun je in termijnen betalen. Als je afrekent zie je deze optie (vrij klein) in beeld. Je kunt in 3 termijnen betalen.

Ik heb voeding-intolerantie, is de cursus dan wel geschikt voor mij?

Zeker! Bijna alle recepten zijn glutenvrij, suikerarm en veelal plantaardig. Er wordt weinig gebruik gemaakt van eieren, melk, kaas of boter. Bovenal zijn de recepten uiteraard heerlijk, gezond en bijzonder. Als gezondheid belangrijk voor je is ben je ook op het juiste adres bij deze cursus.

Wilde voeding bevat een hoop cruciale (het grootste deel van wat nog te ontdekken is door de wetenschap) informatie voor onze cellen om gelukkig en gezond te blijven!

Wat is het verschil tussen de seizoens/jaarcursus en de wildplukcursus?

De jaarcursus/seizoenscursus gaat echt over het koken met de wilde planten, met heel veel recepten en om de week twee planten die uitgebreid worden besproken.

De basis wordt wel besproken, maar niet heel uitgebreid. Echt een doe-cursus.

De wildplukcursus is echt een inspiratiecursus. Het laat je zien wat wildplukken voor je kan betekenen in je leven. Ook leer je veel over wat er bij wildplukken komt kijken: landschappen, regels, wat neem je mee, waar moet je op letten, plantenfamilies etc. Maar ook over de geschiedenis, geneeskracht en wat je allemaal kunt oogsten in Nederland en wat je er van kunt maken naast gerechten.

Kan ik de cursus op mijn mobiel doen?

Dat kan zeker! Op de computer kan uiteraard ook.

Kan ik de cursus cadeau doen, hoe werkt dat?

Wat leuk dat je de cursus cadeau wil geven.
Als je de cursus afrekent met je eigen e-mailadres en een mailtje stuurt naar welkom@wildeschool.nl met het e-mailadres van de ontvanger van het cadeau dan maken wij een account voor hem/haar aan.

We kunnen deze gegevens naar hem/haar versturen wanneer jij wil. (bijvoorbeeld op de verjaardag of na kerst) Zo blijft het dus nog even een verrassing.

Heb je nog een vraag over de cursus?

Stuur een mailtje naar welkom@wildeschool.nl en wij beantwoorden je vraag.