Het is pas sinds de komst van supermarkten dat we planten zijn gaan zien als onkruid. Wij weten inmiddels dat het wildkruid of eerder superkruid is!
De seizoenen geven ons namelijk precies die nutriënten; voeding en bouwstoffen die we nodig hebben om het jaar in optimale gezondheid door te komen. Voedingstoffen die ontbreken in producten zoals we die kennen van de supermarkt. Vaak is het zelfs zo – dat wat in jouw omgeving groeit – precies is wat jij nodig hebt. Dan wordt de magie van de natuur pas echt zichtbaar. En wanneer we dat gaan ervaren, gaan we niet alleen ván de seizoenen leven, maar vooral mét de seizoenen. Ieder seizoen biedt (genees)krachtige wilde planten en kruiden en in de jaarcursus ga je ze leren herkennen, oogsten en verwerken in heerlijke gezonde creatieve gerechten. Daarnaast leer je wilde planten verwerken in geneeskrachtige extracten, tincturen, supplementen, sprays, poeders en zalf.
Deze cursus stelt je in staat je eigen wilde maaltijden te bereiden, schoonmaakmiddelen te maken en bovendien je eigen medicijnvoorraad samen te stellen. Door op zo’n directe manier samen te werken en te verbinden met de natuur, ervaar je al snel een diep gevoel van verwondering, overvloed en vooral dankbaarheid.
Linda Schaap is een vegan chef die al jarenlang bijzondere en gezonde gerechten maakt bij retraites en festivals. Met een achtergrond in holistische voedingsleer en een passie voor natuurlijke gezondheid duurde het niet lang totdat ook de wilde lokale ingrediënten van moeder natuur haar aandacht trokken. Ze begon haar kennis en ervaring te delen. Door bijvoorbeeld wilde ingrediënten te verwerken in haar gerechten, erover te spreken, delen en schrijven.
In de afgelopen jaren hebben veel mensen geopperd dat ze een kookboek moét maken. Dat is er (nog) niet van gekomen, maar speciaal voor deze jaarcursus deelt zij wel voor het eerst haar verrassende recepten, met ondersteuning van de krachtige wilde ingrediënten die ieder seizoen te bieden heeft.
Marin Leus is sinds zeven jaar wildplukgids, waarin ze zo’n 1000 mensen kennis heeft laten maken met de natuur en al haar toepassingen.
Sinds april 2020 heeft ze de Wilde School opgericht, waarin ze nu al meer dan 1500 cursisten online laat kennismaken met de overvloed om hen heen.
Haar kennis komt uit vele uren zelfstudie, een Permacultuur opleiding (en ze is nu bezig met een Permacultuur docentenopleiding), een tweejarige geneeskrachtige kruiden-opleiding en meerdere cursussen.
Zelfvoorzienend leven is belangrijk in haar leven. Door bijvoorbeeld het zelf telen van groente, het beheren van een voedselbos, en zoveel mogelijk zelf te maken. Van thee, tinctuur, tomatensaus, zeep tot zalfjes.
In deze jaarcursus zal ze je meenemen door de seizoenen. Ze leert je wat je elke week kunt oogsten, de geneeskracht van deze oogst en wat de seizoenen voor je kunnen betekenen.
Tijdens de seizoenscursus leer je koken met de seizoenen. Je leert de meest bijzondere eenvoudige en creatieve veganistische gerechten bereiden met wildkruid. Verras je familie en/of vrienden.
Wilde amandelroomkaas, bloementaart, gevulde teunisbloemen, spicy paardenbloemsoep met nagelkruid en vele andere!
Los van de restaurant waardige wilde vegan recepten van chef Linda, leer je verschillende voedingstypen, conservering & bereidingsmethoden toe te passen die je voorbereiden op een zelfvoorzienend leven en je gezondheid ondersteunen!
Leer onder andere: fermenteren, inmaken, drogen. Ook zijn de meeste gerechten suikervrij en glutenvrij.
Wildplukken, wild-creëren en wild-eten van en met de seizoenen zorgt ervoor dat je heel direct verbonden bent met de natuur en haar seizoenen. Ervaar hoe de levende natuur in harmonie samenwerkt om één enkel doel te bereiken, vitaliteit en groei!
De natuur wil dat jij floreert! Door wekelijks de natuur in te duiken – te zien, aan te raken en te proeven – verandert jouw relatie met de natuur.
Veel cursisten raken in de ban van het wildplukken en dan vooral het gevoel van zelfstandigheid, vrijheid en gemoedsrust dat het je geeft. Voor je het weet wordt Wildplukken een onmisbaar onderdeel van je leven.
Door de enthousiaste verhalen en video’s van docenten Linda en Marin en door zelf veel te werken met de natuur.
Leer elk seizoen ruim 20 nieuwe eetbare planten, struiken en bomen te herkennen. Na de cursus weet je; bewust jouw unieke gezondheid te ondersteunen, jezelf te voeden, mooie objecten te creëren en jezelf en anderen te genezen!
Leer wat je kunt oogsten (blad, bloem, vrucht, zaden, wortel), wat het met je gezondheid doet en wat je ervan kunt maken in de keuken en voor in huis of in je persoonlijke medicijnkast.
Oorspronkelijke prijs was: €388.00.€297.00Huidige prijs is: €297.00.
We raden aan om de cursus het hele jaar te volgen: zo kun je de seizoenen echt een jaar lang meemaken. Door met ons door de seizoenen te ‘wandelen’ wordt oogsten en koken uit de natuur een gewoonte.
52 weken lang krijg je élke week een inspirerende les over koken met wilde planten, je verbinden met het seizoen of informatie over wat er op dat moment te oogsten valt.
In plaats van 4x €97,- (€388,-) betaal je voor de jaarcursus maar €297,-
Ook kun je in 3 termijnen betalen. Sluit je je aan bij de +800 cursisten?
''If we eat the wild, it begins to work inside us, altering us, changing us. A wild light begins to gleam in our eyes. Once we have tasted this wildness, we begin to hunger for a food long denied us. And the more we eat of it, the more we will awaken.''
Wat valt er o.a. in de zomer te oogsten?
Vruchten, eetbare bloemen en zaden
Recepten o.a.:
– Paardebloemwortel iced latte
– Bloesemijsjes
– Teunisbloem gevuld met wilde amandelroomkaas
– Summer rolls met wilde bloemen & watermunt
– Drogen van Kruiden en specerijen uit de natuur (nagelkruid wortel, bijvoet en duizendblad) en andere verrassingen
Maken
Insectenspray, smudge, verf, hypercalzalf
Overig
Download: Eetbare bloemen van de zomer
Seizoensenergie
De zomer inzetten in je leven: energie, overvloed, flow
Wat valt er o.a. in de herfst te oogsten?
Vruchten, zaden, noten en paddenstoelen.
Recepten o.a.:
– ‘Chocolade’-truffels van paardenbloemwortel
– Groene pannenkoekjes met wilde paddenstoelen ragout
– Tamme kastanje & hazelnoot-brownie
– Rozenbottel brandnetelzaad za’atar
Maken
Paardenbloemworteltinctuur, verven met planten, leren eikels te verwerken.
Overig
Leer eetbare paddenstoelen te herkennen, oogsten en bereiden
Seizoensenergie
Vertragen, tot rust komen, terugblikken, integreren en herstellen.
Wat valt er o.a. in de winter te oogsten?
Wortels, blad en paddenstoelen
Recepten o.a.:
– Wilde stampot (met biggenkruid, muur, en geroosterde hazelnoot)
– Veganistische wilde kruidenboter
– Onkruidburgers
– Kerstboom latte
– Kleurrijke wilde kruidensushi en andere verrassingen
Maken
Smeerwortelzalf, zeep van klimop, japanse duizendknoop & brandnetel tinctuur
Seizoensenergie
Cocoonen, niksen, contemplatie, op laden voor een nieuw jaar
Wat valt er o.a. in de lente te oogsten?
Jonge plantjes, boomblad, berkensap, eetbare bloemen
Recepten o.a.:
– Wilde bloemknop kappertjes
– Detox juice
– Paardenbloem “nuggets”
– Spicy vegan koolzaad mayo
– Brandnetel latte en andere verrassingen
Maken
Japanse duizendknooptinctuur, sparren hoestsiroop, kleefkruidzalf
Overig
Wat gebeurt er in de lente in de natuur?
Lijst van jonge kruiden
Seizoensenergie
Ideeën komen langzaam tot ontkiemen
FAQ – Seizoenscursus
Na aanschaf heb je direct je inloggegevens in de mail, zo kun je op elk moment beginnen. Het hele seizoen staat voor je open. Zo kun je dus ook bijvoorbeeld midden in een seizoen beginnen. De cursus is echt een naslagwerk, daarom blijft ‘ie zo lang toegankelijk als dat de Wilde School bestaat.
Na aanmelding kun je inloggen op het online platform van de Wilde School. Hier vind je een online leeromgeving, waar elke week lessen van Linda of Marin voor je klaarstaat. De lessen zijn voornamelijk teksten, foto’s, een quiz en af en toe video. Elke week ontvang je een mailtje als er een nieuwe week voor je klaarstaat.
Ja, de jaarcursus kun je in termijnen betalen. Als je afrekent zie je deze optie in beeld. Je kunt in 3 of 6 termijnen betalen.
Zeker! Bijna alle recepten zijn glutenvrij, suikerarm en veelal plantaardig.
Er wordt weinig gebruik gemaakt van eieren, melk, kaas of boter. Bovenal zijn de recepten uiteraard heerlijk, gezond en bijzonder.
Als gezondheid belangrijk voor je is ben je ook op het juiste adres bij deze cursus.
Wilde voeding bevat een hoop cruciale (het grootste deel van wat nog te ontdekken is door de wetenschap) informatie voor onze cellen om gelukkig en gezond te blijven!
De jaarcursus/seizoenscursus gaat echt over het koken met de wilde planten, met heel veel recepten en om de week twee planten die uitgebreid worden besproken.
De basis wordt wel besproken, maar niet heel uitgebreid. Echt een doe-cursus.
De wildplukcursus is echt een inspiratiecursus. Het laat je zien wat wildplukken voor je kan betekenen in je leven. Ook leer je veel over wat er bij wildplukken komt kijken: landschappen, regels, wat neem je mee, waar moet je op letten, plantenfamilies etc. Maar ook over de geschiedenis, geneeskracht en wat je allemaal kunt oogsten in Nederland en wat je er van kunt maken naast gerechten.
Dat kan zeker! Op de computer kan uiteraard ook.
Wat leuk dat je de cursus cadeau wil geven.
Als je de cursus afrekent met je eigen e-mailadres en een mailtje stuurt naar welkom@wildeschool.nl met het e-mailadres van de ontvanger van het cadeau dan maken wij een account voor hem/haar aan.
We kunnen deze gegevens naar hem/haar versturen wanneer jij wil. (bijvoorbeeld op de verjaardag of na kerst) Zo blijft het dus nog even een verrassing.
Je zou diegene ook een Wilde cadeaubon kunnen geven.
Stuur een mailtje naar welkom@wildeschool.nl en wij beantwoorden je vraag.