De Kruidige Keuken

Leer de krachtige eigenschappen van kruiden kennen

4 weken lang

Leer je heel veel over 12 kruidsoorten

+35 lessen

Vol inspirerende informatie

+38

Kruidige recepten

De Kruidige Keuken

Al eeuwenlang worden kruiden gebruikt als voeding en als medicijn. Ook vandaag de dag zijn kruiden een belangrijk onderdeel van onze gerechten. Ze zorgen voor geur, kleur en smaak, maar ze zijn zoveel meer dan dat! ‘Simpele’ keukenkruiden die je misschien wel dagelijks gebruikt, zoals knoflook, kaneel of rozemarijn, zijn enorme krachtpatsers.

Als je de krachtige eigenschappen van kruiden leert kennen, kun je ze bewuster en regelmatiger op verschillende manieren in je leven verweven. Om je gezondheid te ondersteunen, maar ook omdat het gewoon heel erg leuk en lekker is!

Ontmoet de docent

Ongeveer 7 jaar geleden gooide ik het roer om. Na een afgeronde studie eventmanagement besloot ik om met een opleiding te starten waar ik stiekem altijd al van gedroomd had; een opleiding fytotherapie (kruidengeneeskunde). Er ging een wereld voor me open. Ik leerde onder andere over de verwerking en het gebruik van kruiden, over de werking van het menselijk lichaam en over het belang van echte voeding. Langzaam begon ik me te beseffen hoeveel invloed wij eigenlijk hebben op onze gezondheid.

Gefascineerd door dat besef trok mijn aandacht steeds meer naar het preventief inzetten van de geneeskrachtige werking van kruiden, bijvoorbeeld als onderdeel van voeding. Om ziekte en onbalans in eerste instantie te voorkomen, in plaats van te genezen. En daarnaast natuurlijk ook om het in te zetten wanneer ik een verkoudheid op voel komen of mezelf bezeerd heb.

Tegenwoordig zijn kruiden niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik vind het superleuk om deze eeuwenoude kennis toe te passen in deze snelle en moderne tijd en en het geeft me een onwijs krachtig gevoel. Ik vind dat iedereen toegang moet hebben tot deze kennis. Daarom deel ik mijn enthousiasme en de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan dus heel graag met je, zodat ook jij de kracht van kruiden kunt ervaren in je eigen keuken!

De Kruidige Keuken

87.00

Met hulp van tekst, video’s, foto’s en opdrachten leer je in 4 weken van alles over de kruiden uit je keukenkastje!

  • 12 verschillende kruidenportretten
  • + 38 kruidige recepten
  • 13 video’s, veel foto’s en opdrachten
  • Verschillende kruidenbereidingen
Categorie:

Cursus Inhoud

Uitklappen