Online bosbadencursus

Leer bewust verbinden met de natuu

Online bosbadencursus

Dit is een tijd waarin die verbinding met de natuur des te meer nodig is. En ondanks dat we dit ergens wel weten, lijkt het niet meer vanzelf te gaan.

Tegenwoordig bevinden we ons continu in een staat van alertheid door alle prikkels van de moderne, snelle wereld. En waar bijvoorbeeld inheemse volkeren in delen van Azië en Zuid-Amerika nog weten hoe ze gebruik maken van hun omgeving om weer tot rust te komen, spenderen wij steeds meer tijd tussen vier muren en raken we de relatie met de natuur om ons heen juist kwijt. Dit heeft negatieve gevolgen voor onze gezondheid en ontwikkeling.

Want; om gezond te blijven in onze samenleving is de relatie met de natuur om ons heen heel belangrijk. Het effect dat de natuur op mij heeft, gun ik iedereen. Vanuit die gedachte is deze cursus ontstaan; waar ik mensen in contact breng met de natuur en ze daarmee laat verbinden met hun eigen natuur.

Wat ga ik leren?

Leer bewust verbinden met de natuur,

Maak van bosbaden een vast onderdeel van jouw leven,

Ondersteun je fysieke en mentale gezondheid,

Leer zintuigelijk contact maken met de natuur,

Herontdek het belang van ''aarden'' of ''grounding,''

Beleef natuurverbinding vanuit Silke's levenswijze,

Een simpele en effectieve methode voor ontspanning,

Leer resetten; ontlaad je-zelf en laad jezelf op in het bos,

Dat je een onlosmakelijk onderdeel bent van de natuur,

Kom weer thuis in de natuur, en bij jezelf.

Maak van vertragen een ritueel.

Meet your teacher!

Hoi, ik ben Silke! Het gezicht achter deze cursus over bosbaden. De cursus is ontstaan vanuit de gedachte mensen weer in contact te brengen met de natuur om ons heen, omdat ik ervan overtuigd ben dat dit heel hard nodig is. Om dicht bij onszelf te komen, maar ook om goed voor de aarde te kunnen zorgen.

Ik geloof in de kracht van de natuur. Als ik zelf met vragen zit, ga ik naar de zee, de duinen, het bos of als het even kan, de bergen. Kortom, de natuur in. Daar voel ik de rust, ruimte en vrijheid om mijn eigen weg te kiezen. Het effect van het besef dat wij niet losstaan van de natuur, maar er onderdeel van zijn, vind ik iets wonderlijks. En helaas iets wat door veel mensen steeds minder vaak ervaren wordt in onze moderne tijd. Tijdens een kampeertrip door Noorwegen las ik een boek over bosbaden. Dit is het antwoord, dacht ik. Een coach-opleiding had ik al op zak, dus ben ik me door gaan ontwikkelen als natuur- en wandelcoach.

De ervaring die ik heb opgedaan in de trainingen, uit de literatuur die ik heb gelezen en door het vele buiten zijn, wil ik graag met jullie delen in de online cursus bosbaden – verbinden met de natuur.

Bosbadencursus

117.00

 • Vind je weg terug naar jouw natuur, met natuur- en wandelcoach Silke Nauta,
 • Laat jezelf compleet ontladen én ontspannen én opladen door bewust te voelen,
 • Maak van bosbaden een vast onderdeel van jouw leven,
  • Verbeteren van fysieke en mentale gezondheid.
  • Verminder stress en boost je immuun-systeem,
  • Verbind met de natuur, en kom thuis bij jezelf,
  • Gebaseerd op Japanse methode Shinrinyoku,
  • 10 modules; begeleid door video’s, teksten, audio en foto’s
Categorie:

Cursus Inhoud

Uitklappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
Gaan we tijdens de bosbadencursus wel de natuur in?

Jazeker, middels recordings – een soort podcast – neem ik jou stap voor stap mee door 10 verschillende modules (hoofdstukken of onderdelen). De meeste mensen kiezen ervoor om iedere week een hoofdstuk op te pakken. In week 3 is dat bijvoorbeeld het hoofdstuk *Zien* en in week 4: *Horen*

Heb ik nog iets nodig om mee te kunnen doen aan de cursus?

Het bijzondere aan de cursus is dat niets nodig hebt, behalve dan misschien tijd en ruimte om je onder te dompelen in de natuur en wat te drinken. Natuurlijk mag je telefoon niet ontbreken voor de cursus-onderdelen, maar als je je oortjes indoet en je geluidsvolume op het minimum is het net alsof je je telefoon niet bij je hebt. Verder vind ik het zelf fijn om een tekentang, wat pleisters, ontsmetter, een verrekijker en een extra laag kleding in mijn rugtas te hebben.

Ik woon in de stad en heb niet veel tijd, kan ik dan wel meedoen?

Ja hoor, dat kan. Voor de technieken en methoden die ik je aanleer is het fijn als je contact kunt maken met de natuur. Dat kan ook best een groot park bij jou in de buurt zijn. Omdat we in de cursus vooral zintuigelijk contact maken met de natuur en ons als het ware een weg naar binnen voelen wordt écht verbinden wel gemakkelijker in een ongerept en wat ouder natuurgebied, zoals; een bos, de duinen, een natuurpark.

Ik ben slecht ter been, maar zou wel graag mee willen doen, kan dat?

Het is misschien wat lastiger, maar het kan wel. En ik raad het ook sterk aan. Als je in de natuur bent hoef je niet veel te bewegen. In veel gevallen is het zelfs gewenst om in alle stilte contact te maken met de natuur. Grote kans dat je je ook lichamelijk een stukje lichter voelt aan het einde van een sessie.

Kan ik de cursus ook met iemand samen volgen?

Ja. Voor bosbaden is het wel fijn om je eigen stille ruimte en (zit)plek te vinden. Zorg er daarom voor dat je elkaar een beetje ruimte kan geven als dat nodig is.

Heeft bosbaden naast de ontspanning ook andere voordelen?

Jazeker. Dat is precies waarom ik deze cursus heb samengesteld. Tijdens en na de cursus Bosbaden kun je ervaren hoe het is om de natuur om je heen aandachtig met je zintuigen te beleven. Het is gebaseerd op het Japanse Shinrinyoku, dat ontwikkeld is om stress tegen te gaan en mensen weer naar buiten te krijgen, weg van hun schermen. Het boost je immuunsysteem, laat je ontspannen voelen en maakt dat je weer verbinding maakt met de natuur. Je zou het kunnen vergelijken met zonnebaden, even opladen in de zon. Dat is wat we doen met bosbaden, opladen in de natuur.

Heeft bosbaden nog voordelen voor mijn mentale gezondheid?

In je brein gaan je stresshormonen naar beneden en je gelukshormonen naar boven. Die hormonen zetten zich dus terug in balans op een natuurlijke manier. Geestelijk is bosbaden op korte termijn gemoed-regulerend. Op lange termijn kan het (net zoals meditatie) je breinstructuur – en dus de manier waarop je denkt – veranderen. Het is ook bewezen dat het een positieve invloed heeft op je problem solving skills en je creativiteit. Het opmerkelijke is dat we die dingen eigenlijk al weten. Wanneer we gaan wandelen, voelen we ons achteraf vaak frisser, helder van geest en op adem.

Ik heb nog een andere vraag over de cursus

Stuur een mailtje naar welkom@wildeschool.nl en wij beantwoorden je vraag.