Bodemcursus

Voed de bodem, voed jezelf

In 23 modules

Leer je van alles over de bodem

Meer dan 75

Inspirerende lessen

Maarten heeft meer dan 20 jaar

Ervaring in de bodem

Dé Bodemcursus

Deze nieuwe holistische bodemcursus is gebaseerd op Maartens kennis en ervaring uit hoveniers- en boomverzorgingswerk, gecombineerd met de voedselboswereld en permacultuur.

Een greep uit de 23 modules: bodemvoedselweb, mycorrhiza, luchthuishouding, bodemonderzoek, observeren, mulchen, plantgezondheid en vele anderen. Een mooie combinatie tussen theorie en de belangrijke praktijk.

Voed de bodem, voed jezelf.

Waarom zou je mee willen doen?

Theorie & Praktijk

De cursus biedt theoretische en praktische kennis over de bodem en hoe je deze gezond kunt houden

Oplossingsgericht

Het helpt bij het herstellen van de waterbalans, het verminderen van ziektes en plagen, het voorkomen van uitval en het bevorderen van gezonde groei van planten voor voedzaam voedsel.

Voed de bodem, voed jezelf

De cursus bevordert de gezonde groei van planten voor voedzaam voedsel.

Bodemonderzoek

Het biedt informatie over bodemonderzoek en hoe je dit zelf kunt uitvoeren.

Levendige cursus

Het is een levendige cursus die regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe inzichten en onderzoeken. Je hebt twee jaar toegang tot de cursus en krijgt af en toe een mailtje als er nieuwe informatie in de cursus staat.

Praktijk & verdieping

Bij de cursus kun je ook een bodemworkshop reserveren waarbij je praktisch aan de slag gaat en al je vragen kunt stellen.

De bodemcursus

87.00

De cursus heeft als doel om je op een andere manier naar de bodem te laten kijken, zodat je gezonde producten kunt oogsten en tegelijkertijd de bodem voedt.

Categorie:

Meet your teacher!

Hoi! Ik ben Maarten. In het buitengebied van de randstad groeide ik op, temidden van de biologische rozen en later biologische potplanten die mijn ouders met liefde kweekten. Naast de kwekerij kweekte mijn ouders altijd zelf biologische groente. De kunst van biologisch telen werd me met de paplepel ingegoten, en het zaad van mijn toekomstige passie werd geplant.

Na mijn middelbare schooltijd begon ik mijn reis in de wereld van groen en natuur door de hoveniersopleiding te volgen. Na de opleiding ben ik meteen gestart als zelfstandig hovenier.

Na verloop van tijd merkte ik dat mijn interesse verschoof naar het bomenwerk en schoolde ik me om tot boomspecialist.

Gedurende meer dan 15 jaar bracht ik mijn dagen door als hovenier en boomspecialist, altijd met een eigen kijk op groen. Ik dacht anders dan anderen, een benadering die niet afhankelijk was van kunstmest of gif, maar gedijde op compost en organische meststoffen. Zelfs organische mest gebruikte ik spaarzaam; ik koos ervoor bladeren op de grond te laten liggen, voor de opbouw van het bodemleven.

De aanleg van tuinen legde ik terzijde toen het monotone straten me tegen ging staan. Later kwam ik in aanraking met voedselbossen waardoor ik helemaal ben gestopt met boomverzorgingswerk.

Plotseling vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Voedselbossen openden mijn ogen voor de vele lessen over de bodem die ik in de loop der jaren had ontvangen maar niet volledig begreep. Ineens werd het complexe bodemsysteem helder en begrijpelijk.

Mijn zoektocht verdiepte zich, en ik dompelde me onder in de bodem, observeerde aandachtig. Puzzelstukjes vonden hun plek in een steeds groter wordende puzzel. De complexiteit van het bodemsysteem ontvouwde zich voor mijn ogen, en nieuwe elementen voegden zich bij de reeds bestaande, allemaal hun unieke plaats innemend in het grotere geheel.

Een voortdurende ontdekkingsreis naar het complexe systeem van de natuur.

Maarten Jansen - Bodemcursus - Wilde School

De cursisten over de cursus

Cursus Inhoud

Uitklappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
1 of 2