Logo Logo Logo Logo Logo
  • Wilde School
  • Alle online cursussen
    • Alle online cursussen
      • De Wilde Apotheek
      • E-book – Geneeskrachtige kruiden
      • Moestuinieren met permacultuur
      • Wildplukken
      • Jaarcursus Wildplukken & Koken
      • Zelfvoorzienend in desembrood
      • Het belang van de bodem
      • Natuurlijk snoeien
      • Bosbaden / natuurverbinding
      • Cadeaubon
    • Seizoenscursussen
      • Jaarcursus Wildplukken & Koken
        • Zomercursus
        • Herfstcursus
        • Wintercursus
        • Lentecursus
    • Cadeaubon
  • Wandelingen
    • Alle wandelingen
    • Paddenstoelwandelingen
    • Wildplukwandelingen
    • Bosbaden
    • Privéwandelingen door heel Nederland
    • Cadeaubon
  • Voedselbos advies
  • de Wilde podcast
  • Downloads
  • Artikelen & Recepten
  • Inloggen
  • 🛒
  • Wilde School
  • Online cursussen
    • De Wilde Apotheek
    • E-book – Geneeskrachtige kruiden
    • Moestuinieren met permacultuur
    • Wildplukken
    • Jaarcursus Wildplukken & Koken
    • Zelfvoorzienend in desembrood
    • Het belang van de bodem
    • Natuurlijk snoeien
    • Bosbaden – natuurverbinding
    • Cadeaubon
  • Seizoenscursussen
    • Jaarcursus Wildplukken & Koken
    • Zomercursus
    • Herfstcursus
    • Wintercursus
    • Lentecursus
  • Wandelingen
    • Wildplukwandelingen
    • Paddenstoelwandelingen
    • Bosbaden
    • Privéwandelingen door heel Nederland
    • Cadeaubon
  • Agenda
  • Voedselbos advies
  • de Wilde podcast
  • Downloads
  • Artikelen & Recepten
  • Winkel
  • Winkelwagen
  • Inloggen

08 jul Zo pluk je een brandnetel (en waarom je dit wil)

Geplaatst op 08:38h in planten, Wilde School door Willemien van Spriet

Hou je van brandnetels? En hoe denken je kinderen er over? Het is vaak een plant die kids al vroeg herkennen omdat ze er last van hebben. Omdat ’ie zo verschrikkelijk prikt! En dan groeit ‘ie ook nog eens.....

Lees meer

01 jul Zelf compost maken

Geplaatst op 13:23h in permacultuur, Wilde School door Jaqueline Franse

Eén van de mooiste processen in de moestuin is het maken van compost, het zwarte goud. Vanaf de start van mijn moestuin composteer ik mijn keuken en tuinafval. Het verrijkt het bodemleven en heeft zo een.....

Lees meer

01 jul Wilde plukkers, die Romeinen

Geplaatst op 10:14h in planten, Wilde School door Wildwief

Tot zo’n 1600 jaar geleden leefden de Romeinen nog in ons land. Hun invloed was gigantisch en nog steeds zichtbaar. Behalve kippen, namen ze ook groenten mee die we hier nog niet kenden, zoals bietjes, prei en.....

Lees meer

21 jun Recept: Gebakken custard met vlierbloesemsiroop en rabarber

Geplaatst op 20:02h in recept - lente, Wilde School door Bibiloomans

Gebakken custard met vlierbloesemsiroop 300 ml slagroom 200 ml volle melk 8 eidooiers 50 g kristalsuiker 25 ml vlierbloesemsiroop snuf zout Verwarm de oven op 180 graden.  Verwarm de slagroom en melk in een.....

Lees meer

18 jun Recept: Daslook kappertjes

Geplaatst op 15:07h in recept - lente, Wilde School door Marimaris

Wie bevangen is door inmaaklust kan die nu mooi botvieren op de daslook: die staat namelijk in het zaad. Vers zijn de bolletjes zo scherp als peper, ze zijn dan ook prima te gebruiken om ergens pit aan te geven....

Lees meer

18 jun Oog in oog met Look-zonder-look

Geplaatst op 09:04h in planten, Wilde School door De kleine theeboom

Het waarnemen van een lichte knoflookgeur wanneer je wandelt in onze uitbundige natuur. Het eerst waar je misschien aan denkt is dat er in de buurt vast en zeker wel Daslook te vinden zal zijn. Maar wat als dit niet.....

Lees meer

15 jun Recept: Vlierbloesembeignets

Geplaatst op 08:31h in recept - lente, Wilde School door Bibiloomans

Recept voor 6/8 personen flinke hoeveelheid vlierbloesem, de steeltjes verwijderd 200 g bloem 2 tl bakpoeder 4 tl maïzena 2 el kristalsuiker 2 eieren 350 ml bruiswater Zonnebloemolie Honing Verhit de.....

Lees meer

14 jun Recept: Linguine met lamsoor, tomaat, kappertjes, venkeltoppen, knoflook en citroen

Geplaatst op 16:19h in recept - lente, Wilde School door Lottevhelvoort

Voor 2 personen 150 gr lamsoren 200 gram tomaat Citroenrasp 2 eetlepels kappertjes 2 teentjes knoflook Handvol venkeltoppen (van bijvoorbeeld doorgeschoten venkel)  250 gram (volkoren) linguine  Olie .....

Lees meer

14 jun Mulchen in de moestuin

Geplaatst op 08:26h in permacultuur, Wilde School door Jaqueline Franse

Om het werk in de moestuin lichter te maken heb ik aan het begin van mijn moestuin carrière besloten om te gaan mulchen in plaats van spitten. Vooral de oudere moestuiniers waar ik het “vak” van heb.....

Lees meer

10 jun Recept: rozengranola en blauwe bes-haver-chia pudding

Geplaatst op 12:54h in recept, Wilde School door Ivy

Rozengranola 200g havervlokken 100ml kokosolie 100ml honing 2 tl kaneel 1 tl zout Mix de bovenstaande ingrediënten samen. Laat de mix in de oven op 180 graden voor 10 - 15 minuten tot als hij goud-bruin kleurt...

Lees meer
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Volg ons ook op:

contact: welkom@wildeschool.nl
Wilde School
  • Alle online cursussen
  • Wandelingen
  • Privéwandelingen door heel Nederland
  • Cadeaubon
  • de Wilde podcast
  • Wilde Team
  • Downloads
  • Artikelen
Wilde Bodem
  • de Wilde Bodem
  • Advies en begeleiding aanleggen voedselbos
  • Bel met je voedselbosvragen
  • Wel of niet snoeien in een voedselbos?
De Wilde
  • Over De Wilde
  • Contact
  • Algemene voorwaarden

© Copyright De Wilde – Website door Malou Moor Design Studio

  • Mijn account
  • Mijn cursussen
  • Uitloggen

Attendees

x