martin slort voedselbosdocent


Martin is de docent van de online Wilde School Voedselboscursus.

In deze Wilde podcast aflevering bespreekt hij zijn permacultuur lifestyle en hoe deze kijk op het leven en de wereld kan worden toegepast.

Ook wordt er ingegaan op het wonen in een voedselbos - een levend schilderij - en hoe Martin verschillende voedselbossystemen uitprobeert: wat is het verschil in ecologische en economische waarde tussen een natuurgebied, voedselbos en agroforestry systeem?

Kan je dieren houden in een voedselbos? Ontdek de voordelen en leer meer over de kippentractor in deze podcast.

Martin verruilde zijn stadse leven in de Randstad voor een nieuw leven in Friesland. Hoe reageerden zijn vrienden en familie op deze verandering? Wat vindt de buurt van zijn activiteiten?

Met twee jonge kinderen en een vrouw werkt en woont Martin in het voedselbos. Voor dit gezin is deze omgeving heel gewoon, het voedselbos is hun "snackbar".

We bespreken de permacultuur lifestyle, waarin de natuur wordt geobserveerd en je jezelf als onderdeel van de natuur beschouwt. Het gaat om de (permacultuur) manier waarop je jouw leven inricht, van geboorte en educatie van kinderen, tot voedselvoorziening en bouwtechnieken.

Daarnaast hebben we het over het belang van water. Martin beschouwt water als de basis van een voedselbos. Zodra er water in het landschap aanwezig is, wordt het gehele systeem in werking gezet.

Het is een inspirerende aflevering vol leven en nieuwe inzichten! 


Martin zijn website - instagram - Youtube


Luister ook hier:

Luister via Spotify
Luister via Apple podcast
Luister via Android