Wilde Bodem

Voedselbos coach

Begeleiding voor voedselbossen, toekomstboeren en eetbaar groen door Maarten Jansen.

De Wilde Bodem werkt samen met de natuur en de mens om de bodem te herstellen.

voedselbos advies op locatie

“Gezond leven terugbrengen in de bodem, dat is mijn doel.”

Maarten Jansen

Als tuinderszoon groeide ik op in de biologische rozen- en plantenteelt. Toen ik 13 jaar was, verhuisde ik met mijn ouders naar een kaal stuk land in de polder. Hier heb ik veel geholpen met het aanleggen van het groen, waardoor mijn passie is begonnen.

De volgende stap was het volgen van een opleiding tot zelfstandig hovenier. Als ondernemerszoon startte ik na het afronden van mijn opleiding gelijk mijn eigen hoveniersbedrijf, dat ik na een aantal jaar heb omgevormd tot een boomverzorgingsbedrijf.

Toen ik Marin (oprichter de Wilde School) tegen het lijf liep, ging er een ander stuk van de wereld open; samen leven in en met de natuur. Door de aanwezige kennis, het bezoeken van vele projecten en veel uitproberen, heb ik de stap genomen om het roer om te gooien en me te richten op de bodem en eetbaar groen. Samen runnen Marin en ik nu de Wilde, waar de Wilde Bodem een onderdeel van is.

In de afgelopen jaren ben ik steeds meer het belang van een gezonde bodem gaan zien.

Een bodem die bruist van het leven, wormen, pissebedden, insecten, bacteriën, schimmels, protozoa: het bodemvoedselweb. Het bodemvoedselweb wordt voorzien van voldoende voedsel (organisch materiaal) en kan hierdoor mineralen vrij maken voor de planten en bomen. De planten en bomen groeien beter, worden minder aangetast door ziektes en plagen en planten en vruchten worden hier door gezondere voeding voor mens en dier. Voor iedereen winst!

Mijn doel is om een gezond bodemleven terug te brengen in de bodem om hiermee een gezonde wilde bodem te creëren.

Begeleiding en advies

Begeleiding en advies

Voedselbossen, eetbaar groen en toekomstboeren

Meer informatie

Wilde bodemcursus

Wilde bodemcursus

Voed de bodem en voed jezelf

Meer informatie