Zomer

Zomer

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
97 EUR
Begin

Voel de kracht van de seizoenen

‘’Leven met de seizoenen.’’ Hoogstwaarschijnlijk vind deze uitspraak zijn oorsprong nog van voor de industrieën. Toen onze voorvaderen – die de vruchten van de seizoenen op hun duimpje wisten te herkennen – lokale planten en kruiden zagen als een essentiële voedingsbron. Het is pas sinds de komst van supermarkten dat we ze zijn gaan zien als onkruid. Wij weten inmiddels dat het wildkruid of eerder superkruid is!

De seizoenen geven ons namelijk precies die nutriënten; voeding en bouwstoffen die we nodig hebben om het jaar in optimale gezondheid door te komen. Voedingstoffen die ontbreken in producten zoals we die kennen van de supermarkt. Vaak is het zelfs zo – dat wat in jouw omgeving groeit – precies is wat jij nodig hebt. Dan wordt de magie van de natuur pas echt zichtbaar. En wanneer we dat gaan ervaren, gaan we niet alleen ván de seizoenen leven, maar vooral mét de seizoenen. Ieder seizoen biedt (genees)krachtige wilde planten en kruiden en in de jaarcursus ga je ze leren herkennen, oogsten en verwerken in heerlijke gezonde creatieve gerechten. Daarnaast leer je wilde planten verwerken in geneeskrachtige extracten, tincturen, supplementen, poeders, zalf en scrubs.

Deze cursus stelt je in staat je eigen wilde maaltijden te bereiden, schoonmaak- en schoonheidsmiddelen te maken en bovendien je eigen medicijnvoorraad samen te stellen. Door op zo’n directe manier samen te werken en te verbinden met de natuur, ervaar je al snel een diep gevoel van verwondering, overvloed en vooral dankbaarheid. En volgens ons is het hoogtijd dat we deze rijkdom herontdekken!

Inschrijven voor de cursus

Linda

Linda Schaap is een vegan chef die al jarenlang bijzondere en gezonde gerechten maakt bij retraites en festivals. Met een achtergrond in holistische voedingsleer en een passie voor natuurlijke gezondheid duurde het niet lang totdat ook de wilde lokale ingrediënten van moeder natuur haar aandacht trokken.

Sinds een jaar of zeven is zij gegrepen door de kracht van wilde voeding, heeft ze dit mogen bestuderen en zelf mogen ervaren. Totdat zij hier zó vol van was dat ze haar kennis en ervaring begon te delen.

Door bijvoorbeeld wilde ingrediënten te verwerken in haar gerechten, erover te spreken, delen en schrijven.Vanuit haar woonplek de Uelenspieghel in Drenthe organiseert ze daarnaast ook inspirerende (wilde) eetcafe’s, workshops en retraites over het herontdekken van de kracht van wilde voeding en natuurlijke intuïtie.

In de afgelopen jaren hebben veel mensen geopperd dat ze een kookboek moét maken. Dat is er (nog) niet van gekomen, maar speciaal voor deze jaarcursus deelt zij wel voor het eerst haar verrassende recepten, met ondersteuning van de krachtige wilde ingrediënten die ieder seizoen te bieden heeft.

Marin

Marin Leus is sinds zeven jaar wildplukgids, waarin ze zo’n 1000 mensen kennis heeft laten maken met de natuur en al haar toepassingen.

Sinds april 2020 heeft ze de Wilde School opgericht, waarin ze nu al meer dan 1500 cursisten laat kennismaken met de overvloed om hen heen.

Haar kennis komt uit vele uren zelfstudie, een Permacultuur opleiding, een tweejarige geneeskrachtige kruiden-opleiding en meerdere cursussen.

Zelfvoorzienend leven is belangrijk in haar leven. Inmiddels beheert ze samen met haar vriend en (schoon)ouders een voedselbos met een natuur-inclusieve moestuin en heeft ze een voorraadkast vol potjes met sausen, gedroogd fruit en soep. Maar ook het zelf maken van thee, tincturen, deodorant en bijvoorbeeld schoenen.

In deze jaarcursus zal ze je meenemen door de seizoenen. Ze leert je wat je elke week kunt oogsten, de geneeskracht van deze oogst en wat de seizoenen voor je kunnen betekenen.

De cursisten over de cursus

Cursus Inhoud

Uitklappen

Ratings and Reviews

0.0
Avg. Rating
0 Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
What's your experience? We'd love to know!
No Reviews Found!
Show more reviews
What's your experience? We'd love to know!
Biophiliabylinda
biophiliabylinda@gmail.com