Bosbadwandeling

'De natuur is geen plek om te bezoeken, het is thuis' - Gary Snyder

Op het moment dat we het bos in stappen, nodigen we onszelf uit in de wilde natuur. We stappen uit ons hoofd en stappen binnen in de wereld van zintuigen. We gaan het bos ruiken, voelen, aanraken en proeven.

In traditie met vele volkeren gaan we luisteren naar wat het bos ons te vertellen heeft. We leren over het bos maar vooral van het bos. We creëren rust in ons hoofd en zetten onze zintuigen die we bijna niet meer gebruiken weer aan. Na dit bosbad neem je de rust en wijsheid van het bos mee in je werk, het contact met anderen en in momenten dat je het nodig hebt in je dagelijkse leven. We leren hoe het bos ook in de stad of in je huis een rol kan spelen in je leven.

Elk seizoen brengt andere natuurwonderen met zich mee waardoor elke wandeling er weer anders uit zal zien en er ruimte is voor datgene wat we tegenkomen en passend bij het seizoen.

We sluiten de wandeling af met een theeceremonie op een zandvlakte midden in het bos.

Hoi, ik ben Mirjam!

Ik verzorg wildplukwandelingen en bosbadwandelingen rondom Utrecht. Daarnaast werk ik als natuurdocent op basisscholen. Hier geef ik les in voedselbossen, moestuinen en in het bos.

Het werken in en met de natuur is begonnen door mijn grote passie wildkamperen en bushcraften. Overleven in de natuur door zelf vuur te maken, water te filteren uit bronnen, eetbare planten en paddenstoelen verzamelen en een goede slaapplek vinden in het bos. Ik volgde een opleiding tot natuurgids bij IVN en ben daarna natuureducatie gaan geven aan kinderen.

Omdat ouders net zo enthousiast waren ben ik ook workshops voor volwassenen gaan geven. Samen met mijn gezin woon ik in Den Dolder waar ik ook met mijn kinderen regelmatig wildpluk. Samen zevenbladpesto maken, eetbare bloemen proeven en thee maken van wilde kruiden. Sinds ik meer eet uit de natuur en weet wat er om mij heen groeit loop ik anders door het bos en voel ik mij er meer mee verbonden.

Data Bosbadwandelingen

⫸ Zaterdag 2 maart van 10:00 - 12:30 - Ticket

€42,50 per persoon

Omgeving Den Dolder, in de buurt van Utrecht

Meer over het Bosbad

Het is voor de ontwikkeling van een mens belangrijk in de natuur te zijn en voor de natuur is het belangrijk dat wij ons weer verbinden met de natuur. Tijdens deze wandeling leer je anders kijken en echt stil te staan. Je leert alles over de (eetbare) natuur om je heen.

Net als vele stammen en inheemse volkeren proberen we weer het contact te leggen met de natuur om ons heen en met ons eigen natuur. Tijdens de wandeling zal je je weer gaan herinneren hoe we vroeger leefde, je voelt dat het klopt en dat er een groot verlangen is weer terug te keren naar het bos. Met beide benen op de grond laten we ons verwonderen en zullen we ons verbazen over wat er allemaal te zien en te beleven is.

Door mijn ervaring met bushcraft, eetbare planten, wildkamperen en primitief leven zullen deze verschillende onderdelen terug komen in mijn wandelingen. Zo maken we ons zelfgemaakte bosthee, gaan we in de winter aan de slag met vuur en leren we over wat je uit de natuur kan gebruiken.

Alle informatie op een rijtje:

Kosten?

Een bosbad kost € 42,50 per persoon

• Een bosbad duurt ongeveer 2,5 uur, we wandelen maximaal 3 a 4 km
    • We zijn de hele tijd buiten, dus je past kleding en schoenen aan aan de weersomstandigheden
    • De groepsgrootte is maximaal 10 personen
    • We sluiten af met een theeceremonie, neem je eigen mok mee
    • Roken is niet toegestaan tijdens de wandeling
    • Huisdieren zijn niet toegestaan

Locatie

We starten op de Willem Coxlaan, dit is een paar minuten lopen van het station van Den Dolder. Vanuit hier lopen we zo de bossen in.

Contact Mirjam

Veel gestelde vragen

• Kan ik het bosbad annuleren/de datum wijzigen?
      • Een geboekt bosbad kan geannuleerd of gewijzigd worden door contact op te nemen via welkom@wildeschool.nl, wijzigen of annuleren kost €2,50 administratiekosten.