Bosbad met Mireille - omgeving Castricum

"Alleen als er geen doel en geen haast is, staan de menselijke zintuigen volledig open om de wereld te ontvangen" - Alan Watts

We brengen samen tijd door in de natuur op een relatief klein maar gevarieerd gebied waar je je aan de hand van afgestemde uitnodigingen doorheen gaat bewegen en ervaringen gaat opdoen. Je legt geen grote afstanden af, je hoeft geen ervaring te hebben en je hoeft vooral niets te presteren.

Het bosbad is zo opgebouwd dat jij in een diepe ontspanning kunt komen tijdens deze drie uur durende beleving. Ook stem ik het bosbad zorgvuldig af op het seizoen, het weer, de plek en natuurlijk de deelnemers. Ieder bosbad is dus anders en ik geef er graag een thema aan dat past bij het moment in het jaar.

Tijdens een bosbad met mij kun je:

• Vertragen en verstillen;
  • Zintuigelijke ervaring opdoen;
  • Loslaten en opladen;
  • Inspiratie ontvangen;
  • Diepe ontspanning ervaren;
  • Zijn.

Ik begeleid je heel graag tijdens een bosbad vanuit rust, met speelsheid en liefdevolle aandacht voor de natuur waardoor een veilige ruimte ontstaat waarin jij kunt 'zijn' met de natuur en geef je tips hoe je het bosbaden zelf kunt integreren in jouw leven. We sluiten het bosbad altijd af met een vers bereide 'bos' thee en bijpassende hapjes.

Hoi, ik ben Mireille!

Hoi, ik ben Mireille,

Ik ben kruidenvrouw, bosbadgids, docent en beeldend kunstenaar. De helende kracht van de natuur is de groene draad binnen de meeste van mijn activiteiten.

Dat is niet voor niks; in de natuur voelde ik mij van kleins af aan altijd het meest op mijn gemak, ontspannen en verbonden. Dat is eigenlijk niet veranderd. Het liefst ben ik nog elke dag even in de natuur waar ik kan ontladen en opladen, en opgewekt en uitgerust er weer uit kom. Vaak met een nieuw inzicht, inspiratie of eetbare en geneeskrachtige kruidjes!

Voor Nature Works maak ik kruidenproducten in limited editions, natuurkunst en verzorg ik holistische natuurbelevingsdagen met een sjamanistisch tintje.

Voor de Wilde School geef ik wildplukwandelingen waarbij ik met veel plezier mijn kennis en ervaring over zowel eetbare als geneeskrachtige planten en bomen deel.

Nu kun je ook met mij mee bosbaden. Tijdens een bosbad dompel je jezelf met al jouw zintuigen onder in de atmosfeer van het bos. Met de natuur zijn in plaats van in de natuur, in alle rust.

Het bos is geen dag hetzelfde en ondanks ik best vaak op dezelfde plekken wandel ervaar ik elke keer nog weer iets nieuws, en blijft er altijd van alles om me over te verwonderen.

Ik neem je graag mee in een weldadige groene onderdompeling!

Data Bosbad

⫸ Vrijdag 2 februari - 13:30 - 16:30 - Castricum (Noord Holland) - Imbolc thema -

Om de eerste voorjaarstekenen samen te spotten tijdens een 'Imbolc' bosbad met een knipoog naar het voorouderlijk natuurfeest Imbolc. - Ticket

⫸ Vrijdag 1 maart - 13:30 - 16:30 - Castricum (Noord Holland) - Tijdens dit bosbad met het thema 'Wedergeboorte' verwelkomen we een nieuwe cyclus met ontluikend groen! - Ticket

⫸ Zondag 31 maart - 10.00-13.00 uur - Amerongen (Utrecht) - Bosbad met thema 'Lente' - Ticket

⫸ Vrijdag 5 april - 14.00-17.00 uur - Castricum (Noord Holland) - Bosbad met thema 'Ontkiemen' - Ticket

⫸ Vrijdag 3 mei - 14.00-17.00 uur - Castricum (Noord Holland) - Bosbad met thema 'Bloesem' - Ticket

⫸ Vrijdag 7 juni - 19.00-22.00 uur - Castricum (Noord Holland) - Bosbad met thema 'Steeds lichter' - Ticket

€42,50,- per persoon

(incl. wilde thee met hapjes)

Alle informatie op een rijtje:

Kosten?

Een bosbad kost € 42,50,- per persoon

• Een bosbad duurt ongeveer 3 uur, we wandelen maximaal 5 km
    • We zijn de hele tijd buiten, dus je past kleding en schoenen aan aan de weersomstandigheden
    • De wandeling gaat door bij elk weer (tenzij code oranje/rood) dus daarop kleden en evt een paraplu meenemen.
    • Meenemen: goede kleren, evt iets om op te zitten (handdoek/zeiltje), opschrijf boekje, mok voor thee.
    • De wandelingen zijn minimaal 6 en maximaal 10 personen
    • Roken is niet toegestaan tijdens de wandeling
    • Huisdieren zijn niet toegestaan

Veel gestelde vragen

• Kan ik het bosbad annuleren/de datum wijzigen?
      • Een geboekt bosbad kan geannuleerd of gewijzigd worden door contact op te nemen via welkom@wildeschool.nl, wijzigen of annuleren kost €2,50 administratiekosten.