Bosbad Castricum – Noord-Holland

Wildplukwandeling Mireille - kruidenwandeling

Bosbad Castricum (Noord-Holland)

We brengen samen tijd door in de natuur op een relatief klein maar gevarieerd gebied waar je je aan de hand van afgestemde uitnodigingen doorheen gaat bewegen en ervaringen gaat opdoen. Je legt geen grote afstanden af, je hoeft geen ervaring te hebben en je hoeft vooral niets te presteren.

Het bosbad is zo opgebouwd dat jij in een diepe ontspanning kunt komen tijdens deze drie uur durende beleving. Ook stem ik het bosbad zorgvuldig af op het seizoen, het weer, de plek en natuurlijk de deelnemers. Ieder bosbad is dus anders en ik geef er graag een thema aan dat past bij het moment in het jaar.

Tijdens een bosbad met mij kun je:

 • Vertragen en verstillen;
 • Zintuigelijke ervaring opdoen;
 • Loslaten en opladen;
 • Inspiratie ontvangen;
 • Diepe ontspanning ervaren;
 • Zijn.

Ik begeleid je heel graag tijdens een bosbad vanuit rust, met speelsheid en liefdevolle aandacht voor de natuur waardoor een veilige ruimte ontstaat waarin jij kunt ‘zijn’ met de natuur en geef je tips hoe je het bosbaden zelf kunt integreren in jouw leven. We sluiten het bosbad altijd af met een vers bereide ‘bos’ thee en bijpassende hapjes.

Bosbad - Castricum - Noord-Holland
Bosbad - Castricum - Noord-Holland
Bosbad - Castricum - Noord-Holland

Wat mag je verwachten van het Bosbad?

 • Vertragen en verstillen
 • Zintuigelijke ervaring opdoen
 • Loslaten en opladen
 • Inspiratie ontvangen
 • Diepe ontspanning ervaren
 • Zijn

Aankomend Bosbad in Castricum (Noord-Holland)

Evenementen

Over Mireille

Hoi, ik ben Mireille, beeldend kunstenaar, docent en kruidenvrouw. Ik ben opgegroeid bij de duinen en het bos van Castricum en ik werk graag in en met de natuur samen in de breedste zin van het woord. Dan voel ik me het meest in mijn element; lekker buiten!

Ik laat me graag verrassen door wat ik tegenkom per dag om te sprokkelen, jutten en wildplukken natuurlijk. Van mijn natuur ’schatten’ maak ik kunst maar ook heilzame zalfjes, tincturen en thee of ik gebruik de geplukte ingrediënten als aanvulling op een gezonde maaltijd.

In een snelle wereld waarin aandacht schaars is en we worden overspoeld door prikkels, geeft de natuur altijd raad, rust en inspiratie. Wat is er fijner dan oude kennis weer nieuw leven in te blazen?

Ik neem je graag mee op een wilde wandeling!

Wildplukwandeling Castricum - Noord-Holland

Onze wildplukgidsen geven wildplukwandelingen door het hele land, hier kun je de wildplukagenda bekijken.

 

Ook geven de gidsen privé wildplukwandelingen, bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes, familiefeesten, vriendengroepen of vrijgezellenfeestjes.
Hier kun je meer over privé wildplukwandelingen lezen.