Bosbaden-veld-ligplek-wilde-school

Bosbad-stiltewandeling

"Alleen als er geen doel en geen haast is, staan de menselijke zintuigen volledig open om de wereld te ontvangen" - Alan Watts

Wist je dat de natuur je kan helpen om te ontspannen? Tegenwoordig leven mensen vaak ver af van een natuurlijke leefomgeving. Daarnaast krijgen we veel prikkels te verwerken. Om gezond te blijven, is het essentieel om te ontladen en zowel je lichaam als geest te laten ontspannen. En dat is precies waar de natuur en een bosbad bij kunnen helpen!


Want verbinding maken met de natuur zorgt voor verwondering, ontspanning, vermindering van stress en ondersteund het zelfhelende vermogen van je lichaam.

 

Tijdens deze stilte wandeling gaat het niet om een afstand afleggen, maar om samen met de natuur te zijn, met al je zintuigen. Door het bosbad laat ik je onderdompelen in de natuur, laat ik je de natuur op een andere manier ervaren en nodig ik je uit om je te verbinden met de natuur. Dus wil je bewuster de natuur in? Of wil je de natuur op een andere manier ervaren? Of kan je wel wat ontspanning en rust ervaren? Of wil je even een moment voor jezelf? Kom dan mee met deze wandeling!


Na deze stilte wandeling zal je je opgeladen en ontspannen voelen. Je hebt geleerd de natuur op een andere manier te benaderen, zodat ze je nog meer kan helpen rust te vinden.


Hierna kan je dit uiteraard ook zelf gaan doen om zo je eigen bosbad-momenten te creëren.

Hoi, ik ben Ela!

Ik ben Ela en zie het als mijn missie om mensen (terug) in contact met zichzelf en de natuur te brengen. Als klein meisje was ik al graag buiten of met de natuur bezig. Achteraf gezien voelde ik me het fijnste als ik me met de natuur verbonden voelde.


Ik heb een achtergrond als psycholoog in de gezondheidszorg, waar ik in aanraking kwam met mindfulness. Zelf neem ik ook regelmatig een moment van stilte, om een oefening te doen, te mediteren of gewoon even stil te staan. Het liefst doe ik dat in de natuur, omdat de natuur me helpt verbinden met mezelf.


Dit laat ik mensen heel graag ervaren in de (online) cursussen en workshops over mindfulness, natuurverbinding en bosbaden die ik geef. 


Verder weet ik aardig wat over wilde planten en volg ik een opleiding Yoga Nidra. Ook word ik heel blij van dansen, wildplukken, koken en lezen.

Data Stiltewandelingen


⫸ Vrijdag 8 maart - 10.00 tot 12.30 uur  - Zeist , provincie Utrecht -Ticket
woensdag 13 maart - 10.00-12.30  - Bunnik, provincie Utrecht - Ticket
⫸ maandag 18 maart - 10.30-13.00  - Arnhem, provincie Gelderland - Ticket

⫸ zondag 24 maart - 13.30-16.00  - Zeist, provincie Utrecht - Ticket


€37,50 per persoon

Wat de deelnemers er van vinden:

Annette Koek
Onze ervaring is zeer positief. Een prachtige gebied met natte heidevelden, mooie bospaden en veel ruimte en rust. De stilte was heel aangenaam. Ela is een prettige vrouw om dit mee te doen, een mooie stem en duidelijke instructies. Als toetje een stukje op de blote voeten was ook bijzonder. Dus dank aan Ela voor deze mooie middag. 
Annemieke Bijker

Het was een avontuurlijke wandeling door de regen. Ik vond de oefeningen heel fijn om te doen. Om tijd te nemen om gewoon te zijn in de natuur, en niet na te denken over de route, alleen wandelen en genieten.

Alle informatie op een rijtje:

  Kosten?

  Een bosbad/stiltewandeling kost € 37,50- per persoon


  Praktische informatie

  • Een bosbad duurt ongeveer 2,5 uur, we wandelen maximaal 5 km
  • Minimaal 18 jaar
  • We zijn de hele tijd buiten, dus je past kleding en schoenen aan aan de weersomstandigheden
  • De wandeling gaat door bij elk weer (tenzij code oranje/rood) dus daarop kleden en evt een paraplu meenemen.
  • Meenemen: goede kleren, evt iets om op te zitten (handdoek/zeiltje), opschrijf boekje, mok voor thee.
  • De wandelingen zijn min 4 en max 10 personen
  • Roken is niet toegestaan tijdens de wandeling
  • Huisdieren zijn niet toegestaan


  Locatie

  - Locatie 1 tussen Deventer en Zutphen, Gorsselse Heide. Verzamelpunt Parkeerplaats bij restaurant de Zessprong in Joppe. Adres is Dortherdijk 6, 7215 LC Joppe

  - Locatie 2 is Arnhem, Sonsbeekpark/Zypendaal. Verzamelen bij Parkeerplaats Zypendaal Sonsbeek. Adres is Zijpendaalseweg 40, 6814 CL Arnhem. 15 minuten lopen vanaf Arnhem Centraal (neem de uitgang 'Sonsbeekzijde')

  - Locatie 3 is Amelisweerd, Bunnik. Verzamelen voor de ingang van Theehuis Rhijnauwen. Adres Rhijnauwenselaan 16, 3981 HH Bunnik. Daar kan je ook parkeren, of anders op parkeerplaats Rhijnauwen (5 min lopen).  Contact Ela  Veel gestelde vragen

  • Kan ik het bosbad annuleren/de datum wijzigen?
   • Een geboekt bosbad kan geannuleerd of gewijzigd worden door contact op te nemen via welkom@wildeschool.nl, wijzigen of annuleren kost €2,50 administratiekosten.